Brnabić: Neviđena destrukcija i fašizam

Premijerka Srbije Ana Brnabić ocenila je da sve ono što se moglo videti širom Srbije, tokom blokade saobraćajnica, predstavlja neviđenu destrukciju i fašizam.

Izvor: Tanjug
Podeli
FOTO TANJUG/ ZORAN ZESTIC/bs
FOTO TANJUG/ ZORAN ZESTIC/bs

Vučić: Danas se vidi razlika između onih koji grade i onih kojima je cilj destrukcija

Ona je najavila krivične prijave protiv svih koji su maltretirali i tukli svoje sugradane i policiju.

"Destrukcija i fašizam na delu, i dobro je što se policija sklonila, što su se pomerili da građani vide tačno o čemu se radi, da imate ljude u pojedinim gradovima, grupe koji malteritraju sve ostale građane čitav narod, celu zemlju blokiraju puteve, saobraćajnice, raskrsnice, međunarodne putne pravce", rekla je Brnabić za Tanjug reagujući na blokade puteva u znak protesta zbog zakona o eksproprijaciji i o refendumu.

Predsednica Vlade Srbije naglasila je da je jedina politika koju zastupaju organizatori tih skupova - politika kompletnog i totalnog uništenja svega što vredi i svega što mi svi radimo u Srbiji, da bi svima bilo bolje.

Rekla je da kao član SNS želi da pita "one tajkunske medije koji čitav dan podržavaju proteste i daju rute i govore gde treba da se ide", da li je to legitimna politička borba i da li i to znači da i drugi mogu da rade isto.

"Da li članovi SNS sada mogu i smeju da odu da blokiraju njihove autobuse, šta bi se desilo da naši članovi odu i da ih sprečce da odu na stranački skup i miting, da li bi onda bio plač i kuknjava da li bi se žalili od Brisela do Vašingtona i Berlina, ili je ovo dozvoljeno samo njima", pitala je predsednica Vlade u izjavi za Tanjug, uoči početka Svečane akademije u "Štark areni", gde SNS obeležava 13 godina.

U svakom slučaju, kako kaže, država će preduzeti korake koje mora, podneće krivične prijave protiv ljudi koji su maltretirali, vređali i tukli svoje sugrađane i pripadnike MUP-a.

"Ovakvu destrukciju i fašizam, gde vam govore gde smete i gde ne smete i kada smete da idete, to Srbija još nije videla", rekla je predsesednica Vlade.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 105 idi na stranu