Lukašenko otišao među migrante – razbesneo Poljsku VIDEO

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko posetio je danas granicu između Poljske i te zemlje.

Izvor: B92, Sputnjik

Petak, 26.11.2021.

12:15

Lukašenko otišao među migrante – razbesneo Poljsku VIDEO
Foto: EPA-EFE/SHAMIL ZHUMATOV / POOL

Kako javljaju mediji, on je posetio prelaz zajedno sa predsednikom Komiteta za granice, generalom Anatolijem Lapom, kao i sa guvernerom tog regiona Vladimirom Karanikom.

Po dolasku, Lukašenko je izjavio da je Minsk spreman da uradi sve za migrante, "makar to bilo loše za Poljake".

"Ovde ima raznih ljudi. Imate svi zajednički problem: upali ste u nevolju. Siguran sam da je to privremeno. Mi, Belorusi, uključujući i sebe, uradićemo sve što želite, čak ako to bude loše za Poljake, Letonce ili nekog drugog", kazao je Lukašenko.

Podsećanja radi, na granici Poljske i Belorusije nedeljama vlada napeto stanje. Zvanična Varšava tvrdi da Belorusija namerno pušta migrante, dok Belorusija demantuje to i ističe da nema kapaciteta da kontroliše priliv ljudi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: