Rešena misterija osmog putnika – gde je nestao nakon nesreće u Bugarskoj

Rešena misterija oko osmog putnika, koji se prethodnih dana pominjao među preživelima u tragičnoj nesreći na autoputu Struma u ​​Bugarskoj.

Izvor: Kosovo online
Podeli
Tanjug/Minko Chernev/BTA Agency Bulgaria via AP
Tanjug/Minko Chernev/BTA Agency Bulgaria via AP

Kraj obdukcije: Putnici autobusa su živi izgoreli; Gde je osmi putnik?

Prema navodima bugarske televizije BNT, greška se dogodila u bolnici "Pirogov", jer je došlo do neslaganja između spiska povređenih u nesreći i spiska učesnika putovanja makedonskog turističkog preduzeća.

Osoba koja je pominjala Šadija Naufa al Saleha koji je uvršten na bolničku listu putnika autobusa koji se zapalio i u kom je stradalo 45 putnika, reagovao je lično na televiziji objašnjavajući da nema nikakve veze sa nesrećom.

"On je bugarski državljanin i u subotu je primljen na odeljenje traume u bolnici 'Pirogov' zbog preloma ruke. Tada se ispostavlja da je u klinici pogrešno upisan u spisak povređenih u nesreći. Saleh je već pušten iz bolnice", javio je BNT.

Zabuna je nastala nakon što je bugarsko javno tužilaštvo na konferenciji za novinare saopštilo da su 44 tela izvađena iz autobusa, a da je osam putnika preživelo. Ranije je saopšteno da je u nesreći poginulo 45 putnika.

Tako je ispalo da je jedno ime bilo "višak".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 442 idi na stranu