Drama na aerodromu; policija ispraznila avion, razlog nepoznat

Zagreb -- Neobična drama odigrala se na Međunarodnom aerodromu Franjo Tuđman u Zagrebu.

Izvor: Jutarnji list
Podeli
EPA/ANTONIO BAT
EPA/ANTONIO BAT

U 16 sati i 30 minuta stotinak putnika ukrcalo se na let za Brisel. Uneli su prtljag, smestili se na sedišta, ali tada su došli stjuardi, koji su najpre deset, a zatim još pet putnika, izbacili s leta.

Rekli su im samo da se "u avionu nalaze ilegalno".

"Situacija kakvu još nisam doživela. Najpre su došli da kažu toj grupi putnika da su u avionu ilegalno, ali im nisu dali nikakvo objašnjenje. Samo su im rekli da pokupe svoje stvari i da izađu. Krenuli su potom da kontrolišu i broj sedišta i ukrcanih putnika. Kada je to prošlo, obratio nam se kapetan. Rekao nam je da svi moramo da napustimo avion i da se vratimo na ček in zbog neke greške. Počelo je veliko negodovanje, putnici su psovali, svi smo uzeli svoje stvari i vratili se u aerodromsku zgradu", rekla je Zrinka Korljan, novinarka Jutarnjeg lista koja je bila među putnicima u avionu.

Kaže kako je na izlazu iz aviona primetila najmanje četiri policijska službenika koji su izolovali 15 putnika.

"Primetila je da se radi samo o muškarcima. Vratili su se u zgradu", rekla je ona.

Iz Aerodroma "Franjo Tuđman" potvrdili su događaj, ali su rekli da ne znaju detalje jer se, kako navode, radi o policijskom postupanju. Drugim rečima, policija je naložila da se avion isprazni. Zašto, još uvek nije poznato.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 181 idi na stranu