Na Cetinju bilo naoružanih sa obe strane; "spremala se velika muka"

Podgorica -- Ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović rekao je da u Cetinjskom manastiru, tokom ustoličenja mitropolita Joanikija, nisu bila naoružana lica.

Izvor: RTCG
Podeli
Shutterstock/sduraku
Shutterstock/sduraku

"Ono što je činjenica, barem što se nas tiče, u manastiru ne, na Cetinju, na obe strane, da. Bilo je visokorizično. Imali smo i sreće i znanje i umeća da iz te situacije izađemo", rekao je Sekulović u parlamentu, odgovarajući na pitanje poslanika DPS-a Andrije Nikolića.

Nikolić je ministra pitao da li policija raspolaže konkretnim imenima bezbednosno interesantnih osoba koje su boravile na Cetinju, kao i u Cetinjskom manastiru 4. i 5. septembra. Sekulović je istakao i da nam se "spremala velika muka".

"Mi smo dobili drugu šansu. Na nama je umemo li da je prepoznamo i iskoristimo ili ćemo da se vratimo u muku pa da ovog puta to izvedemo do kraja. To je izbor", poručio je Sekulović.

Poslanik Nikolić je podsetio da je Sekulović potvrdio da su postojale dve linije upravljanja bezbednosnim sistemom te večeri na Cetinju.

"Za pohvalu je što niste prihvatili da podnesete ostavku, koju vam je tražio premijer Zdravko Krivokapić, jer biste preuzeli deo odgovornosti koju je nosio lično Krivokapić, kada je u četiri sata ujutru najavio da će on zajedno sa organima bezbednosti poći na Cetinje", rekao je Nikolić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 181 idi na stranu