Negirao da se bavi nadrilekarstvom

U Prvom osnovnom sudu u Beogradu danas je na početku suđenja maser iz Batajnice Sava Knežević (23) negirao da se bavio nadrilekarstvom i prevararama pacijenata.

Izvor: Tanjug

Petak, 26.11.2021.

13:04

Negirao da se bavi nadrilekarstvom
Ilustracija: Depositphotos/kuzmafoto

Isto se izjasnila i njegova majka Danijela (49) optužena da mu je u tome pomagala, a javilo se sedam osoba koje smatraju da su oštećene u ovom predmetu.

Knežević se tereti za krivična dela neovlašćeno bavljenje određenom delatnošću i produženo krivično delo - teška dela protiv zdravlja ljudi, kao i za prevaru i falsifikovanje isprave, dok se njegovoj majci stavlja na teret ista dela u pomaganje u prvom krivičnom delu. Tužilaštvo je za Kneževića predložilo kaznu od osam i po godina zatvora i novčanu kaznu od 800.000 dinara, dok je za majku tražilo godinu dana kućnog zatvora.

U uvodnim rečima tužilac je pored ostalog danas naveo da će tražiti veštačenje kao i reprodukciju sminka na kojem se vidi kako Knežević "vrši tu delatnost". Njegovi advokati su odbacili navode optužnoce, tvrdeći da će dokazati da se nije radilo sve tako kako je opisano u optužnici. Kao glavnog svedoka predložili su Valerija Montana, osnivača akademije za estetsku hirurgiju iz Italije , gde se navodno Knežević školovao, a tražili su i da se obavi komisijsko veštačenje oštećenih pacijenata jer se ne slažu sa sadašnjim nalazima.

Prema optužnom predlogu tužioca, Knežević se u neregistrovanoj ordinaciji "Dr Savaž" na Terazijama, od 2. januara prošle do 8. aprila ove godine, za novčanu naknadu bavio pružanjem medicinskih usluga bez odgovarajuće stručne spreme i licence za rad. Tvrdi se da je izvodio liposukcije, transfere masti, korekcije usana, prikrivajući od pacijenata činjenicu da nije stručno osposobljen za pružanje ovih medicinskih usluga i izvođenje medicinskih zahvata.

Tužilaštvo navodi da je reč o sedam pacijenata. Nakon toga, kako se navodi, pacijentima je izdavao medicinske izveštaje sa propisanom terapijom - lekovima bez pečata i sa lažnim brojem licence, za dogovorenu naknadu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

14 h

Podeli: