Kraj obdukcije: Putnici autobusa su živi izgoreli; Gde je osmi putnik?

Zamenik bugarskog generalnog tužioca Borislav Sarafov izjavio da je za užasnu nesreću na autoputu glavni uzrok ljudksa greška.

Izvor: Tanjug
Podeli
Tanjug/Nova TV via AP
Tanjug/Nova TV via AP

Konačno se oglasila agencija: Nismo švercovali naftu


Autobus nije imao licencu; "Besa transu" oduzeta dozvola za rad

On je naveo i da su rezultati obdukcije pokazali da su stradali iz "autobusa smrti" umrli od posledica gušenja, a ne od udarca.

"To znači da su bili živi u vreme požara. Procenu uzroka nesreće moraće da da konačna analiza, ali glavna verzija u ovom trenutku je ljudska greška kao uzrok nesreće", izjavio je Sarafov na konferenciji za novinare, a prenosi severnomakedonski portal "Libertas".

Naveo je da je mogućnost terorističkog akta dobro istražena i da Bugarska to kategorički odbacuje. "Verzije o terorističkom aktu i naftnim cevima, kao mogućim uzrocima nesreće, razmotrene su, ali su kategorično odbačene", rekao je Sarafov.

Tim iz tužilaštva sutra kreće u Skoplje kako bi od rođaka nastradalih prikupio DNK profile, koji će biti korišćeni za identifikaciju preminulih.

Prema rečima Sarafova, na licu mesta su pronađena 44 tela, što je potvrdila i portparolka Generalnog tužilaštva Sijka Mileva na zajedničkoj konferenciji za novinare.

Navela je da je upoznala čoveka koji je preživeo tragediju, a koji joj je, kako dodaje, ispričao kako je razbio staklo u autobusu i da je spasao osam ljudi, a ne sedam.

"Tokom uviđaja pronađena su 44 tela. Prema podacima kojima raspolažemo, putovale su 52 osobe, 44 tela su pronađena, a hospitalizovano je sedam osoba - četiri muškarca i tri žene. Ostaje velika zagonetka, gde je osma osoba", izjavila je Mileva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 442 idi na stranu