Vulin: "Vučić je meta narko-klanova"

Beograd -- Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić meta narko-klanova.

Izvor: Tanjug
Podeli
TANJUG/ OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE/ bg
TANJUG/ OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE/ bg

Kako kaže, razbijanjem klana Belivuk- Miljković oni nisu samo izgubili novac, već im je prvenstveno oteta regrutna baza.

"Uvodeći ovu akciju i insistirajući da se ona bezrezervno sprovede, predsednik Vučić im je oteo regrutnu bazu. Oni su ovde regrutovali našu decu da vrše različita krivična dela", rekao je Vulin na sednici skupštinskog Odbora za odbranu i unutrašnje poslove, na kojem je predstavio rezultate rada MUP. On je dodao da je ova banda ubijala ne samo u Srbiji, već i u drugim zemljama, i to ne samo balkanskim, saopštio je MUP.

Kako je rekao, otimanje regrutne baze je najsnažniji udarac koji je zadat kavačkom i škaljarskom klanu koji regrutovanu decu koriste kao potrošnu robu, jer je dobar deo njih ubijen od strane ovih klanova.

Ministar Vulin je istakao da je dokazan veliki broj krivičnih dela ubistava koje su počinili i naglasio da će biti razočaran i iznenađen ukoliko svi pripadnici ovog klana ne dobiju doživotnu robiju.

Ministar je precizirao da je policija tokom ove godine otkrila 21 organizovanu kriminalnu grupu i uhapsila oko 150 osumnjičenih da su njihovi članovi.

Ministar policije je naveo da će ova godina u odnosu na 2019. godinu, koja je bila istorijska po zapleni narkotika, biti rekordna, ali i dodao da u tom smislu nikada nije zadovoljan i da policija mora više da se posveti pronalasku ilegalnih laboratorija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 105 idi na stranu