Odustala

Prvog dana po izboru švedska premijerka Magdalena Anderson podnela je ostavku.

Izvor: B92

Sreda, 24.11.2021.

18:18

Odustala
EPA-EFE/Fredrik Persson SWEDEN OUT

Švedski parlament danas je izabrao Magdalenu Anderson, predsednicu Socijaldemokratske partije, za novu premijerku, čime je postala prva žena na čelu švedske vlade u istoriji te zemlje.

"Rekla sam da želim da podnesem ostavku na mesto premijera", rekla je Magdalena Anderson novinarima na konferenciji za medije.

Ona je, međutim, rekla da je spremna da ponovo pokuša kao lider jednopartijske vlade.

Magdalena Anderson je izabrana da zameni Stefana Levena na mestu lidera stranke i premijera, koji je ranije ove godine napustio te dve funkcije, prenosi agencija AP.

Bivša ministarka finansija Magdalena Anderson će se, koliko već danas, suočiti sa prvom krizom, jer će vladin predlog zakona o budžetu verovatno biti odbačen, ocenjuje agencija Rojters.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: