Novi haos na granici: Pucano iz automatskog oružja; Doprema se američko oružje? VIDEO

Poljska je danas saopštila da su migranti ponovo u više navrata pokušali da uđu u tu zemlju iz Belorusije. Iz belorucije tvrde da je na migrante pucano.

Izvor: B92

Sreda, 24.11.2021.

12:50

Novi haos na granici: Pucano iz automatskog oružja; Doprema se američko oružje? VIDEO
Foto: EPA-EFE/VALDA KALNINA

Naime, kako je saopšteno iz Državnog graničnog komiteta Belorusije, poljske snage pokušale su da zaustave grupu migranata koja je htela da pređe na njihovu teritoriju u utorak uveče pucanjem iz mitraljeza.

"Ovaj put poljske snage su dočekale migrante vatrom iz automatskog oružja. Područje su obezbeđivali beloruski vojnici kako bi sprečili moguće provokacije", navodi se u saopštenju objavljenom na sajtu, prenosi Tass.

Državni granični komitet Belorusije naveo je da je situacija na belorusko-poljskoj granici i dalje napeta.

Kako je ranije saopštila Granična straža Poljske, u oblastima Dubiči Cerkevni i Melnik "grupe agresivnih stranaca prešle su granicu".

U saopštenju je navedeno da su migranti gađali graničare kamenjem, a da se „napad dogodio pod nadzorom beloruskih snaga bezbednosti“. Tokom proteklog dana, ilegalni imigranti su probili barijeru ukupno 267 puta, a poljska strana je izdala 44 naloga za proterivanje. Na društvenim mrežama širi se snimak za koji se tvrdi da pokazuje američku vojnu opremu koja se doprema ka kritičnim graničnim tačkama. ta informacija nema zvaničnu potvrdu.

Priliv migranata sa Bliskog istoka i Afrike koji pokušavaju da prodru u zapadnu Evropu pojačao se letos na granici Belorusije sa Poljskom i baltičkim zemljama. Situacija se ovog meseca pogoršala kada se nekoliko hiljada ljudi okupilo na barijerama, a počeli su i sukobi sa poljskom vojskom.

Zapad krivi Belorusiju za izazivanje migrantske krize, što je Minsk u više navrata negirao.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: