"Ova Vlada nije problem Crnoj Gori na putu ka EU"

Ova vlada nije problem crnogorskog puta ka EU, saopštio je crnogorski premijer Zdravko Krivokapić, navodeći da je izvršnoj vlasti u Briselu pružena podrška.

Izvor: B92

Sreda, 24.11.2021.

19:51

EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Krivokapić je sumirajući utiske trodnevne posete Briselu rekao da ne postoji evroskepticizam prema proširenju EU, što je najvažnija poruka za sve države Zapadnog Balkana, a posebno za Crnu Goru.

"Da će taj pristup koji smo mi definisali kao 'fifo pristup' biti sproveden u praksi i moram da kažem da su se svi saglasili sa našim stavovima vezano za optimizam koji gajimo na tom putu. A to znači da imamo jednu državu koja ima evropsku valutu, da tu državu na evropskom putu podržava 75 odsto građana, da nemamo nijedan problem sa susedima i da postoji opšta volja, a posebno ove vlade, da budemo prva naredna članica Evropske unije", rekao je Krivokapić za RTCG.

On je ocenio i da Crna Gora, kao mala država po kvadraturi, ne predstavlja opterećenje bilo kojoj državi EU.

Podsetio je na Bregzit, odnosno izlazak jedne države iz EU: "Da se taj proces ne bi nastavio, mora neko da dokaže da je proširenje ne samo nada, nego rezultat".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: