Kamberi opet napao Srbiju: "Albanci će se boriti" VIDEO

Šef poslaničke grupe "Jedinstvena dolina - SDA Sandžak" Šaip Kamberi, poručio je da se Albanci neće odreći svojih nacionalnih simbola.

Izvor: B92

Sreda, 24.11.2021.

12:11

Kamberi opet napao Srbiju:
Foto: EPA-EFE Andrej Cukic

Šaip Kamberi pitao je predsednicu Vlade Srbije "kada će se stvoriti uslovi za slobodnu javnu službenu upotrebu nacionalnih simbola Albanaca".

"Republika Srbija je jedina zemlja koja zabranjuje upotrebu nacionalnih simbola Albanaca", naveo je Kamberi, i osudio ponašanje onih koji su skinuli zastavu Albanije sa mnogih mesta u Beogradu, koja je postavljena tokom posete Edija Rame.

Kamberi je napomenuo da je zbog toga život Albanaca u Preševskoj dolini težak, a sa druge strane kritikovao državu koja ne preduzima zakonske mere i "negira ratne zločince dok policija štiti njihove murale".

Dalje je upitao "da li je skidanje zastave deo projekta "Open Balkan" ili je deo Vulinovog sveta".

"Zašto Albanci iz Preševske doline ne mogu slobodno i javno da koriste nacionalne simbole", upitao je on.

Na kraju je Kamberi zaključio da se Albanci neće odreći svojih simbola.

"Mi ćemo se boriti i čekati i nećemo se pokoriti i predati".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: