Danas konferencija "Otvoreni Balkan"

U Skupštini Srbije danas će biti održana konferencija "Otvoreni Balkan – Put ka stabilizaciji, saradnji i prosperitetu regiona".

Izvor: B92

Sreda, 24.11.2021.

07:35

Danas konferencija
Ilustracija, EPA-EFE/ KOCA SULEJMANOVIC

Na skupu će, uživo i onlajn, učestvovati premijerka Srbije Ana Brnabić, premijer Albanije Edi Rama i zamenik premijera Severne Makedonije Nikola Dimitrov, kao i specijalni izaslanik SAD za Balkan Gabrijel Eskobar, najavljeno je iz parlamenta.

Skup će otvoriti predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić, ambasador SAD u Srbiji Entoni Godrfi, i poslanik i osnivač Kongresa srpsko-američkog prijateljstva Vladimir Marinković. Prema programu konferencije, uslediće politički panel na kojem će govoriti predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić, dok će se skupu onlajn obratiti zamenik premijera Severne Makedonije Nikola Dimitrov, premijer Albanije Edi Rama, te specijalni izaslanik SAD za Balkan Gabrijel Eskobar.

Nakon toga sledi predstavljanje rezultata regionalnog istraživanja javnog mnjenja i rezultata ekonomske analize inicijative "Otvoreni Balkan", a zatim i panel privrednika o ekonomskim efektima te inicijative.

Na tom panelu će, prema najavi, učestvovati potpredsednica vlade i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović, predsednik PKS Marko Čadež, prvi potpredsednik Americke privredne komore Ivan Miletić, Generalni direktor Koka-kola Srbija Svetoslav Atanasov, te direktor Busineš Development Ernst & Young Vladimir Čupić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: