"Možemo da pričamo sa Rusima. Sa Belorusima samo tehnički"

Poljske vlasti su spremne da razgovaraju sa ruskom stranom o krizi na poljsko-beloruskoj granici.

Izvor: B92

Utorak, 23.11.2021.

11:05

Foto: EPA-EFE/VALDA KALNINA

Međutim, ističe da su sa Belorusijom spremne samo za kontakte na tehničkom nivou, izjavio je danas na Poljskom radiju ministar spoljnih poslova Poljske Zbignjev Rau.

"Spremni smo da razgovaramo sa vlastima Belorusije na tehničkom nivou, ali to je jedina mogućnost. Mora se pokrenuti pitanje političke sudbine Belorusije i to je značajan zadatak za poljsku politiku kojoj veruje beloruska javnost", izjavio je ministar Rau, prenosi TASS.

On je ocenio da je Rusija "režiser" trenutnih dešavanja na granici Poljske i Belorusije, dok je beloruske vlasti nazvao izvođačima. Ranije je ruski predsednik Vladimir Putin kritikovao optužbe o navodnom mešanju Rusije u situaciju sa izbeglicama na granicama EU i Belorusije kao pokušaj da se krivica svali na nekog drugog.

Putin je poručio da Rusija nema nikakve veze sa ovim pitanjem, ali da zapadne zemlje traže koga da okrive kako bi izbegle sopstvenu odgovornost za ove događaje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: