Epilog haosa u Americi: Pre užasa, napadač pušten iz zatvora VIDEO/FOTO

Osumnjičeni za smrt petoro osoba u američkom gradu Vokeša neposredno pre napada pušten je iz pritvora uz kauciju, gde se nalazio zbog nasilja u porodici.

Izvor: Tanjug

Utorak, 23.11.2021.

08:36

Epilog haosa u Americi: Pre užasa, napadač pušten iz zatvora VIDEO/FOTO
Foto: EPA-EFE/TANNEN MAURY

On se tereti da se automobilom namerno zaleteo u kolonu ljudi i tom prilikom povredio više od 50 osoba.

On je ranije bio hapšen zbog drugog incidenta sa elementima nasilja, saopštili su zvaničnici. Osumnjičeni Darel Bruks (39) uhapšen je u blizini mesta nedeljnog napada u Vokeši na osnovu pet tačaka optužnice za ubistvo prvog stepena, rekao je šef lokalne policije Danijel Tompson, prenosi Rojters. Pored pet žrtava, starosti od 52 do 81 godine, povređeno je još 48 lica, uključujući šestoro dece koja su hospitalizovana u kritičnom stanju, saopštile su lokalne vlasti.

Među žrtvama su bile članice paradne grupe "Bake koje plešu", navodi se u saopštenju objavljenom juče na Fejsbuku. Šef policije u Vokeši Danijel Tompson izjavio je da je motiv napada i dalje misterija, ali da je jasno da je osumnjičeni postupio namerno.

"Prošao je pravo kroz barikade i pripadnike policije", rekao je Tompson na brifingu i potvrdio da su vlasti isključile terorizam kao mogući motiv i utvrdile da je osumnjičeni delovao sam.

Policija nije krenula u trku sa Bruksom nakon incidenta, ali je jedan policajac pucao za njim pokušavajući da zaustavi vozilo, rekao je šef policije Tompson.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Podeli: