Izgoreo autobus sa turistima iz Makedonije, 46 poginulo: Među žrtvama i blizanci VIDEO/FOTO

Najmanje 46 ljudi, većinom turista iz Severne Makedonije, poginulo je kada se zapalio autobus na auto-putu u zapadnoj Bugarskoj, saopštili su zvaničnici.

Izvor: B92, RTS

Utorak, 23.11.2021.

06:55

Izgoreo autobus sa turistima iz Makedonije, 46 poginulo: Među žrtvama i blizanci VIDEO/FOTO
Foto: EPA/ VASSIL DONEV

Među žrtvama su i deca, a sedmoro preživelih je prebačeno u bolnicu zbog opekotina. Neki tvrde da je do požara došlo usled greške vozača, dok neki smatraju da je u pitanju tehnički neispravno vozilo.

Bugarsko ministarstvo unutrašnjih poslova je saopštilo da je u nesreći na auto-putu Struma, oko tri sata posle ponoći, poginulo 46 ljudi, prenosi Rojters. Zapalio se jedan od četiri severnomakedonska autobusa koja su išla u Istanbul.

Zvaničnik bugarskog Ministarstva unutrašnjih poslova Nikolaj Nikolov izjavio je za nacionalnu televiziju da je sedmoro ljudi sa opekotinama prebačeno kolima Hitne pomoći u bolnicu Pirogov u Sofiji. Najmlađi pacijent ima 15 godina.

Sedmoro povređenih putnika iz autobusa koji se rano jutros zapalio u Bugarskoj zadobili su uglavnom opekotine, ali su u stabilnom stanju i zbrinuti su u bolnici Pirogov. Od njih sedmoro, šestoro je zadobilo opekotine, dok je jedna osoba zbrinuta sa povredom noge, prenosi bugarska agencija Fokus i dodaje da povređeni nisu državljani Bugarske.

Premijer Severne Makedonije Zoran Zaev izjavio je da među žrtvama ima i državljana Srbije. Međutim, ambasadorka Srbije u Severnoj Makedoniji Nevena Jovanović ranije je kazala za Televiziju Prva da, prema dostupnim informacijama, nema naznaka da među žrtvama ima naših građana.
Foto: EPA-EFE/VASSIL DONEV
Kako javlja severnomakedonska novinska agencija MIA, u nesreći su poginuli i blizanci.
Foto: EPA-EFE/VASSIL DONEV
"Autobus se prevrnuo i zapalio, ili se zapalio pa se prevrnuo", izjavio je Nikolov, javlja Rojters, a prenosi RTS.

U autobusu su bile 53 osobe.

Neposredno pre nesreće autobusi su se zaustavili radi kraće pauze.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: