Tenzije na novoj granici; "U stanju pripravnosti smo"

Oko 2.000 migranata iz azijskih i afričkih zemalja pokušava da se domognu zapadnoevropskih zemalja. Trenutno su na beloruskoj granici blizu granice s Litvanijom

Izvor: B92

Ponedeljak, 22.11.2021.

07:59

Tenzije na novoj granici;
Tanjug/Maxim Guchek/BelTA via AP

"Situacija na granici je stabilna, ali tenzija je i dalje tu. Prema našim podacima, oko 2.000 ilegalnih migranata se nalazi sa beloruske strane granice", rekla je ministarka unutrašnjih poslova Litvanije Agne Bilotaite.

Ministarka je dodala da je Litvanija spremna za svaki scenario. "Sve instance i institucije su u stanju pripravnosti", kazala je ona.

Više od 4.000 migranata je pritvoreno na litvansko-beloruskoj granici od početka godine.

Podsetimo, prošle sedmice je na granici Belorusije i Poljske došlo do niza incidenata između migranata i poljskih snaga bezbednosti, zbog čega Zapad optužuje lidera belorudije Aleksandra Lukašenka da namerno destabilizuje spoljne granice EU, budući da je njegov režim pod sankcijama Brisela.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: