Član Kriznog štaba: Mi smo za, ali to nije realno VIDEO

Član Kriznog štaba Branislav Tiodorović ponovio da se medicinski deo štaba zalaže za kovid propusnice koje će važiti 24 sata. Najavio i produžen raspust.

Izvor: B92

Ponedeljak, 22.11.2021.

09:19

Član Kriznog štaba: Mi smo za, ali to nije realno VIDEO
Printskrin: TV Prva

On je gostujući na TV Prva izjavio da se ceo medicinski deo Kriznog štaba zalaže za uvođenje kovid propusnica koje bi važile 24 sata, ali istovremeno dodaje i da je odgovor na pitanje "da li je to realno" - nije.

Prema njegovim rečima, svi bi trebalo da budu svesni druge strane priče o kovid propusnicama koje važe 24 sata, a to je mogućnost provere sprovođenja takve mere, a to u u Srbiji, kako kaže dr Tiodorović nije moguće.

"Ako me pitate da li je realno - nije, jer ako nemate ni u Komunalnoj miliciji sve koji su vakcinisani, a niti ih imate dovoljno, ne može se to sprovesti. To bi značilo da imamo po jednog policajca za svakog građanina", istakao je Tiodorović.

On je podsetio da o tome ne odlučuje Krizni štab, niti njegov medicinski deo jer su oni savetodavno telo Vlade Republike Srbije.

Pohvalio je primer preduzeća "Stara planina", koje od 1. januara uvodi kovid propusnice koje će važiti 24 sata, dodajući da kada bi bilo više takvih primera onda bi sve bilo mnogo lepše. Ali, ističe, nažalost to nije tako i sada će i đaci imati produžen zimski raspust.

"Kad bismo imali više takvih primera lakše bismo dočekali predstojeće novogodišnje i božićne praznike i zimski raspust. Ako se držimo svi svih mera, ako strožije ih poštujemo i kontrolišemo, svi zajedno čemo dati doprinos funkcionisanju tog sistema. Ako svi snosimo individualnu odgovornost, ako roditelji ne šalju decu sa temperaturom u školu, sigurno će nam biti lakše", naglasio je Tiodorović u jutarnjem programu na TV Prva.

Inače, tema zimskog raspusta, kako smo ranije pisali, jedna je od glavnih tema naredne sednice Kriznog štaba.

Hoće li biti proslave Nove godine po trgovima?

Govoreći o predstojećim praznicima, odnosno, slavama i dočeku Nove godine po trgovima, dr Tiodorović kaže da je odluka medicinskog dela Kriznog štaba da se to ne organizuje uopšte.

Međutim, upitan da prokomentariše izjave gradskih čelnika koji su već najavili i ko će na glavnom beogradskom trgu pevati za doček Nove godine, dr Tiodorović kaže da smo mi demokratsko društvo i da su moguća razna mišljenja. Ali, ipak, napomenuo je da bi se, kada se govori o toj temi, opet trebalo vratiti na pitanje mogućnosti kontrole takvih događaja.

"Mi smo demokratsko društvo. Svako može da ima svoj stav i predlog, ali Krizni štab to još nije predložio, a Vlada će morati da donese odluku. Za Egzit smo imali odličnu organizaciju, a mladi iako nisu bili svi vakcinisani bili su testirani. Da li možemo to da primenimo i da postignemo takvu kontrolu ispored Skupštine?" upitao je Tiodorović.

A na pitanje kada će se održati naredni sastanak Kriznog štaba, kaže da će to biti ove sedmice, ali da dan još uvek nije preciziran.

Jesu li mogući protesti?

Ocenio je da ne bi bilo neočekivano da bude protesta protiv korona mera, ali je dodao kako treba imati na umu da su sve mere Kriznog štaba uvođene postepeno.

"Možda je bilo kašnjenja, ali nije izazivalo veliki odijum u javnosti. Ako tako nastavimo da radimo, samo moramo biti efikasniji uz oštru kontrolu sa kažnjavanjem, onda ćemo to uspeti da dovedemo u red. Verujem da smo daleko do protesta kakve vidmo u Beču i Holandiji", rekao je Tiodorović.

"Ja sam pre za to da umesto argumenta sile primenimo silu argumenata i siguran sam da nećemo imati ove scene kao u Evropi", ocenio je Tiodorović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: