Srpska lista: "Kurti pokazao svoje pravo lice"

Srpska lista saopštila je da je Aljbin Kurti, izjavom da bi rado glasao za stvaranje Velike Albanije, pokazao svoje pravo lice.

Izvor: Tanjug

Subota, 20.11.2021.

19:59

Srpska lista:
EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI

Onaj isti Aljbin Kurti koji je govorio protiv Zajednice srpskih opština kao "monoetničke zajednice" sada govori o Velikoj Albaniji, koja ne bi bila ništa drugo nego jednonacionalna tvorevima, navodi se u saopštenju SL.

''Da li su ovo evropske vrednosti, tako što se od najviših kosovskih predstavnika poziva na stvaranje tvorevine koja je poslednji put postojala samo za vreme fašističke okupacije ovih prostora. Pitamo se šta još treba da se desi pa da Evropska unija, ali i istaknute zemlje zapadne Evrope reaguju na ovakve antievropske izjave kojima se najdirektnije ugrožava mir i spokojstvo građana'', navode iz SL. Srpska lista, kako se dodaje, najoštrije osuđuje ove iracionalne izjave koje izazivaju osećaj nesigurnosti kod građana i koje im potvrđuju da se na čelu vlade u Prištini nalazi krajnje neodgovorna osoba koja nije svesna ni svoje odgovornosti ni situacije na Zapadnom Balkanu.

Kurti je u intervjuu za švajcarski onlajn magazin "Monokl" izjavio je da bi u budućnosti glasao za ujedinjenje sa Albanijom, ali samo ako bi se takav referendum sproveo mirno i demokratski, prenela je prištinska "Gazeta Ekspres".

Kurti je rekao i da je Kosovo proglasilo nezavisnost od Srbije, a ne od Albanije.

"U budućnosti, ako bi se to predstavilo kao demokratski referendum, glasao bih za to, ali ponavljam, samo ako je sprovedeno na miran i demokratski način", rekao je Kurti na pitanje kako bi glasao na referendumu o ujedinjenju sa Albanijom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

16 h

Podeli: