Protest u Zagrebu; napadnut novinar RTL-a, demonstranti došli ispred zgrade HRT FOTO/VIDEO

U Zagrebu je u 15 sati počeo veliki protest protiv kovid-potvrda i epidemioloških mera.

Izvor: Tanjug

Subota, 20.11.2021.

16:19

Protest u Zagrebu; napadnut novinar RTL-a, demonstranti došli ispred zgrade HRT FOTO/VIDEO
TANJUG/ FOTO HINA/ LANA SLIVAR DOMINIC bg

Demonstranti su se okupili na dva mesta i krenuli u protestnu šetnju ulicama glavnog grada Hrvatske, prenosi Index.hr.

Deo demonstranata nosi slike Isusa i device Marije. Učesnici protesta nose transparente na kojima piše "Neću u logor" i "Stop kovid-fašizmu".
TANJUG/ FOTO HINA/ LANA SLIVAR DOMINIC bg
Demonstranti skandiraju "Lopovi, lopovi" i "Prodane duše".

U Zagrebu su se i proteklih dana održavali skupovi protiv kovid propusnica i drugih mera za suzbijanje korone, kao i u još nekim hrvatskim gradovima.

Napadnut novinar RTL-a

RTL je službeno potvrdio kako je njihov reporter Goran Latković napadnut na protestu koji se u subotu popodne održava na zagrebačkom Trgu bana Josipa Jelačića protiv kovid potvrda i epidemioloških mera.

"Sve vreme su nas vređali, uopšte sve novinare. Skandirali su: 'RTL odlazi!'", ispričao je Latković za RTL.

Kazao je i kako ga je napalo nekoliko učesnika protesta. U trenutku kad su ga napali samo RTL je bio na mestu za javljanje uživo. Ispričao je da su ga prvo udarili laktom u rebra, onda su ga dve osobe udarile šakom u zadnju stranu glave, sleđa.

"Sve novinare su psovali", kazao je još.

Novinarka HRT-a Maja Sever na Fejsbuku prva je izvestila o napadu. Večeras je deo demonstranata nakon završetka protesta protiv kovid potvrda na glavnom zagrebačkom trgu otišao do zgrade HRT-a na Prisavlju. Demonstrante je ispred HRT-a dočekala interventna policija, ali i obična policija, koja ih je sprečila da uđu u zgradu. Ispred zgrade HRT-a bilo je oko stotinak demonstranata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: