Crnogorska policija: "Nije bilo pokušaja otmice dece"; Srpkinja: "Nudila sam prevoz"

Budvanska policija sinoć je uhapsila državljanku Srbije K.B. (37) iz Novog Sada.

Izvor: B92, Vijesti

Subota, 20.11.2021.

08:49

Crnogorska policija:
Foto: Profimedia

Ona se sumnjiči da je u Podgorici pored puta na autobuskim stajalištima zaustavljala automobil i dozivala decu da uđu u vozilo.

Medijima je u budvanskoj policiji rečeno da je priveden i Podgoričanin S.B. (37).

Prethodno je portal CDM objavio da su podgoričkoj policiji prijavljena dva pokušaja otmice troje osmogodišnjaka, u blizini Osnovne škole "Vladimir Nazor".

Roditelji dvoje učenika su policiji tim povodom dali i izjavu policiji. Ove informacije potvrdila je medijima i direktorka te škole Ljiljana Marković.

Roditelji u prijavi navode da su dve nepoznate osobe pokušavale da namame dve devojčice i jednog dečaka u vozilo, dok su na autobuskom stajalištu deca čekala prevoz do škola.

Darko Milonjić iz podgoričkog Centra bezbednosti rekao je sinoć za RTCG da je policija pogledala snimke nadzornih kamera sa mesta događaja i uzela izjave očevidaca.

"Zasad, indicije govore da nema elemenata krivičnog dela koje se goni po službenoj dužnosti, a takođe otmice", saopštio je Milonjić.

Službenici Uprave policije su utvrdili da nije bilo pokušaja otmice maloletne dece, saopštila je Uprava policije Crne Gore nakon navodnog incidenta u kojem je žena pozivala decu na autobuskim stajalištima da uđu u taksi.

"Identifikovana je ženska osoba protiv koje su bile podnete dve prijave za pokušaj otmice od strane roditelja maloletne dece. Naime, postupajući po prijavama dva roditelja da je nepoznata ženska osoba pozivala decu da uđu u vozilo kako bi ih prevezla do lokacije na koju su se uputili, pripadnici Uprave policije su preduzeli brojne mere i radnje iz svoje nadležnosti", navodi se u saopštenju policije.

Kako dalje dodaju, policijski službenici su odmah uzeli video nadzor sa lokacija na kojima su se događaji navodno odigrali, prikupili obaveštenje od očevidaca, identifikovali taksi vozilo i vozača od kojeg su takođe prikupljena obaveštenja.

U saradnji sa budvanskom policijom K.B. je locirana i dovedena u prostorije Centra bezbednosti Podgorica gde su od nje prikupljena obaveštenja.

Obzirom da je reč o stranoj državljanki policija je utvrdila da K.B. nema uredno prijavljen boravak te je shodno Zakonu o strancima lišena slobode i danas uz prekršajnu prijavu granične policije privedena Sudu za prekršaje koji joj je izrekao novčanu kaznu i meru proterivanja iz Crne Gore zbog nezakonitog boravka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: