"Šokantni snimci sa hrvatske granice sve pokazali"

Nedavne vesti nemačkih medija o prebijanju migranata na hrvatskoj granici jasno su pokazali kako se u Evropi realizuju "visoki standardi ljudskih prava".

Izvor: Sputnjik
Podeli
EPA-EFE/ FEHIM DEMIR
EPA-EFE/ FEHIM DEMIR

Pročitajte još:

Diplomatski skandal na hrvatskoj granici; "Provokacija" VIDEO/FOTO

Svet zgrožen pred prizorom s hrvatske granice – nije jedini FOTO

To je prokomentarisala portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova na Telegramu, a preneo je "Sputnjik".

"Ne tako davno nemački mediji objavili su šokantnu istragu i video sa granica Evropske unije. Ti materijali jasno pokazuju kako se 'visoki standardi ljudskih prava koji su u potpunosti u skladu sa vrednostima Evrope' primenjuju u praksi. Muškarci sportske građe u specijalnoj uniformi bez identifikacionih obeležja na hrvatskoj granici tuku palicama migrante koji su došli iz zemalja Južne Azije i viču 'Idite u Bosnu!'", skrenula je pažnju Zaharova.

Takođe je naglasila da se, prema pisanju medija, za proterivanje migranata van granica Evropske unije formiraju specijalni "odredi" koje čine pripadnici specijalnih policijskih odeljenja zemalja EU, "a mnogi od njih su veterani balkanskih ratova iz devedesetih".

"Mediji su takođe otkrili da je Evropska unija zemljama jugoistočne Evrope izdvojila 532 miliona evra za 'zaštitu granica'.

Očigledno je deo tog novca otišao na izdržavanje tih 'odreda'", navodi portparolka ruskog Ministarstva.

Prema njenim rečima, novinari su sigurni da "građani EU plaćaju čak i za uniforme tih izbacivača, jer ih hrvatske službe nabavljaju ih za novac evropskih poreskih obveznika".

"Neljudska borba protiv prodora migranata u EU fizičkim izbacivanjem i materijalnim sponzorisanjem gaženja svih doktrina ljudskih prava zajedno praćeno je ne samo legalnim, nego zvaničnim uvozom u Evropu hiljada izbeglica iz Avganistana", zaključila je Zaharova.

Podsetimo, u oktobru je hrvatsko državno tužilaštvo naložilo istragu protiv policajaca koji su osumnjičeni da su palicama tukli migrante na granici sa BiH.

Hrvatski RTL objavio je snimak na kom se vide maskirane osobe, obučene u odeću sličnu policijskoj, kako palicama udaraju migrante na granici sa BiH, iako oni ne pružaju nikakav otpor.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 442 idi na stranu