"Dobio sam najnoviju verziju Ustava"; referendum krajem februara

Beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko predstavio je novu verziju Ustava Belorusije, javila je državna novinska agencija "Belta".

Izvor: B92

Četvrtak, 04.11.2021.

16:15

EPA-EFE/SHAMIL ZHUMATOV / POOL

On je na sastanku održanom radi završavanja Ustava u Minsku rekao da se u novoj verziji uzimaju u obzir najnoviji sporazumi, prenosi "Blic".

"Dobio sam najnoviju verziju Ustava, u kojoj se u obzir uzimaju naši najnoviji sporazumi", istakao je Lukašenko.

Lukašenko je naglasio da je Ustavna komisija završila svoj rad na Ustavu i da je predložila sopstvene varijante, te da nova grupa stručnjaka radi na detaljima novog ustava.

Prema njegovim rečima, neophodno je razraditi osnovna pitanja vezana za pripremu ustavnih amandmana, kao i da glavni uključuju konsolidovanje uloge Svebeloruske narodne skupštine, prenošenje ovlašćenja između izvršnih vladinih agencija i drugo, preneo je TAS.

"Verujem da će nam trebati još jedan sastanak radne grupe i onda ćemo, kao što je obećano, predati verziju Ustavnoj komisiji", naveo je Lukašenko.

U budućnosti će biti održana javna diskusija o nacrtu ustava, a planirano je i glasanje o konačnoj verziji na referendumu krajem februara sledeće godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: