"Ko ne želi da se vakciniše ima suicidne ideje. Moramo razgovarati i sa psihijatrima"

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Đerlek izjavio da osobe koje ne žele da se vakcinišu imaju "čudne ideje".

Izvor: B92

Sreda, 03.11.2021.

10:55

Tanjug/Tara Radovanoviæ

"Rekao bih da su to suicidalne, samoubilačke ideje, jer ako se ne vakcinišete velika je šansa da izgubite život", kazao je dr Đerlek na K1, pa dodao: "Delta soj je ubitačan i liči na avione bombardere. Moramo razgovarati sa profesionalcima, sa sociolozima, psihijatrima, kulturolozima, koji će razgovarati sa nevakcinisanima".

On je kazao da je trenutno barem jednom dozom vakcine u Srbiji vakcinisano 55,3 odsto stanovnika i da će sednica Kriznog štaba, kako je najavljeno, biti održana do kraja ove nedelje.

"Na sednici će biri reči o situaciji u školama, o jesenjem raspustu, o kovid propusnicama. Ono što je evidentno je da kovid propusnice daju rezultate. Pravac razmišljanja i delovanja mora biti takav da imamo što efektivnije mere, a što manje posledica, a to znači da sve mere budu usklađene sa Ustavom i ljudskim pravima", rekao je Đerlek.

On je kazao i da nije istina da se na prijem u kovid ambulante čeka sedam sati.

"Mi imamo četiri kovid trijažna centra, ali svaki dom zdravlja ima svoju kovid ambulantu. Čeka se dva do tri sata najviše, to su podaci koje imam. Prošle godine smo imali dve kovid bolnice, ove ih imamo tri. Oslobodili smo KBC Zemun kovid režima rada, kako bi mogli da se zbrinjavaju drugi pacijenti", rekao je Đerlek, a povodom ivermektina kazao je da je korišćenje lekova koji nisu registrovani krivično delo:

"Da je ivermektin delotvoran u lečenju korone, naša Agencija za lekove bi ga registrovala. Disciplina nam nikada nije bila vrlina. Mi imamo ozbiljan zdravstveni sistem i sve van protokola lečenja je nezakonito. Na snazi je trenutno 12. ili 13. protokol lečenja", preneo je Blic.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: