Samoubilački napad u blizini bolnice, ima mrtvih VIDEO/FOTO

Najmanje 19 ljudi je poginulo, a 43 ranjeno u dve eksplozije bombi koje su odjeknule nakon pucnjave kod najveće vojne bolnice u Kabulu.

Izvor: B92

Utorak, 02.11.2021.

10:03

Samoubilački napad u blizini bolnice, ima mrtvih VIDEO/FOTO
Ilustracija, foto: EPA-EFE/ STRINGER

Eksplozije su se dogodile na ulazu u vojnu bolnicu Sardar Mohammad Daud Khan u centru Kabula, potvrdio je predstavnik ministarstva Kari Said Kosti, preneo je Rojters.

Za sada niko nije preuzeo odgovornost za ovaj napad, međutim zvanična novinska agencija Bahtar citirala je svedoke koji tvrde da je veći broj boraca Islamske države ušao u bolnicu gde su se sukobil sa pripadnicima snaga bezbednosti.

Ove eksplozije doprinose sve većoj listi napada i ubistava koje se dešavaju u Avganistanu od dolaska talibana na vlast avgusta ove godine i podriva njihove tvrdnje da će posle više decenija rata vratili bezbednost u celoj zemlji.

Jedan zdravstveni radnik u vojnoj bolnici, koji je uspeo da pobegne, potvrdio je da je čuo veliku eksploziju nakon višeminutne pucnjave, a desetak minuta kasnije i drugu, snažniju eksploziju. Islamska Država, koja je izvršila niz napada na džamije i druge mete od kako su talibani preuzeli vlast u Kabulu u avgustu ove godine, izvršila je 2017. godine napad na bolnicu koja ima 400 kreveta, a tom prilikom stradalo je više od 30 ljudi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: