Putin se obratio vojnom vrhu: "Pogledajte kroz nišan"

"Američki ratni brod je ušao u Crno more i može jasno da se vidi dvogledom ili kroz nišan odbrambenog sistema", rekao je danas ruski predsednik Vladimir Putin.

Izvor: Sputnjik

Ponedeljak, 01.11.2021.

14:41

Putin se obratio vojnom vrhu:
EPA-EFE/MICHAIL KLIMENTYEV / SPUTNIK / KREMLIN POOL MANDATORY CREDIT ↑ collapse

"Kao što znate, američki ratni brod je sada ušao u Crno more. Može jasno da se vidi kroz dvogled ili kroz nišan odgovarajućeg odbrambenog sistema“, rekao je Putin, prenosi agencija Tas.

Ranije danas je Šesta flota saopštila na Tviteru da se njihov komandni brod "Maunt Vitni" uputio ka mestu izvođenja vojnih vežbi u Crnom moru.

"Komandni brod Šeste flote američke Ratne mornarice Maunt Vitni počeo je tranzit na sever do Crnog mora gde će izvoditi operacije sa našim NATO saveznicima i partnerima u regionu", navedeno je u saopštenju.

Krajem prošle nedelje komanda SAD i NATO saopštili su da će u Sredozemnom i Crnom moru biti izvedene vežbe, čiji je cilj osiguranje bezbednosti i stabilnosti u regionu.

Osim toga, američki razarač Porter, naoružan krstarećim projektilima, pre dva dana je uplovio u Crno more, ali nije poznato da li je njegovo slanje u region povezano sa najavljenom vežbom, prenosi agencija RIA Novosti.

Razarač Porter prate snage ruske Crnomorske flote.
EPA-EFE/MAXIM SHIPENKOV
"S-500 uskoro stiže"

"Jedan broj država ne prestaje sa pokušajima da slome strateški paritet", saopštio je ruski predsednik Vladimir Putin.

Ruski predsednik je primetio porast intenziteta aktivnosti avijacije NATO-a u blizini Rusije, što zahteva usavršavanje sistema vazdušno-kosmičke odbrane.

"To je direktno povezano sa izradom perspektivnih ofanzivnih sredstava, velike brzine u vodećim državama", rekao je Putin na sastanku sa rukovodstvom Ministarstva odbrane i predstavnika vojne industrije.

Novi kompleksi će morati da otkrivaju hiperzvučne i balističke rakete.

Uz to, uzimajući u obzir jačanje stranih mornarica u svetu, brže treba razvijati morsku avijaciju sa perspektivnim letelicama i raketama.

S-500 uskoro stiže

Prvi serijski prototip novog raketnog sistema S-500 planirano je da uskoro bude isporučen vojsci, rekao je predsednik Rusije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: