"Istorija se ponavlja": Antivakser se "prerušio" u zatvorenika nacističkog logora, napala ga žena - "Sramota"

Antivaksera u Melburnu koji je bio obučen kao zatvorenik nacističkog koncentracionog logora verbalno je napala ogorčena žena, piše Dejli mejl.

Izvor: Tanjug
Podeli
FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia

Svedoci su snimili čoveka u Melburnu koji je nosio transaprent "Istorija ponavlja", a bio je obučen u pidžamu s plavim prugama, koja podseća na odeću koju su nosili Jevreji u koncentracionim logorima širom Evrope tokom Drugog svetskog rata.

Dve žene prišle su muškarcu i rekle mu da je apsolutna sramota što se poredi sa onima koji su preživeli holokaust.

Predsednik vodeće australijske organizacije za građanska prava Dvir Abramović izjavio je da je razgovarao sa ženom koja je to snimila, Jevrejkom, koja u porodici ima članove koji su preživeli holokaust.

"Ona i njena prijateljica prišle su muškarcu i rekle mu da je sramota to što radi", rekao je Dvir Abramović.

On je dodao da svedoci tvrde da je policija posmatrala situaciju, sve dok stvar nije eskalirala, a da je potom intervenisala i uklonila ženu s mesta događaja.

Abramović je rekao da je ona Jevrejka i da je njena prijateljica pitala policiju zašto privodi nju, a ne muškarca. Policajci su odgovorili da on ima pravo na slobodu govora.

Na kraju je policajac naredio muškarcu da se ode sa tog mesta, što je on i učinio.

Stotine demonstranata okupilo se u subotu ispred parlamenta države Viktorije, kako bi protestovali protiv obavezne vakcinacije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 454 idi na stranu