Plan za "uništenje" Rusije: Udariti u najslabiju tačku

Rusija i Zapad su poslednjih godina u stanju hibridnog rata.

Izvor: Sputnjik

Subota, 30.10.2021.

08:00

Plan za
Ilustracija: Depostiphotos/ matwey

Ali, Zapad može da pobedi Moskvu tako što će otvoriti granice za kvalifikovanu omladinu iz Rusije, smatra novinar poljskog lista "vPolitice" Marijan Pilka.

Prema rečima reportera, najslabija tačka Rusije je demografija. "Uprkos pokušajima da se zaustavi pad nataliteta, on je u dubokoj demografskoj krizi", piše Pilka.

Istovremeno je priznao da i na Zapadu postoje ozbiljni problemi sa demografijom, ali je i Rusija u sličnoj situaciji, jer se, prema konstataciji novinara, smanjuje broj radne snage na tržištu rada.

Stoga je predložio Evropskoj uniji da otvori granice za Ruse kako bi popunili deficit kadrova. "Odliv kvalifikovane radne snage predstavlja pretnju za dalji rast", pojasnio je Pilka, istakavši da bi Zapad trebalo da ukine vizni režim za Rusiju kako bi mladi ljudi mogli da se presele.

Pilka je takođe optužio Moskvu za ucenu energentima i založio se za blokiranje gasovoda"Severni tok 2".

Takođe je izrazio nadu da će se uskoro preći na"zelenu" energetiku.

Podsetimo, poslednjih decenija zapadne zemlje se suočavaju sa demografskom krizom: ukupan broj rođenih manji je od broja umrlih. Među najgorima je situacija u Poljskoj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: