Uneo snajper u Srbiju - zaustavljen na carini

Carinici su na aerodromu "Konstantin Veliki“ u Nišu, u saradnji sa policijom, otkrili snajper, digitalni uređaj za osmatranje i termovizijsku kameru.

Izvor: B92
Podeli
Foto/Uprava carine Republike Srbije
Foto/Uprava carine Republike Srbije

47-godišnji srpski državljanin kod koga je nađen snajper, doputovao je iz Dortmunda, gde je pre ukrcavanja na let, sa pomenutom opremom u torbama morao da prođe sve aerodromske, policijske i carinske kontrole.

Putnik je zaustavljen u zelenom kontrolnom prolazu, namenjenom onima koji nemaju ništa za prijavljivanje i tom prilikom je na uobičajeno pitanje carinika rekao da sem ličnog prtljaga "nema ništa što bi trebalo prijaviti".

Međutim, detaljnim pregledom, ispod ličnih stvari, pronađeno je nekoliko kutija u kojima se nalazio nov snajper "Noblex Rifle Scope 3-18X56 NZ6", digitalni uređaj za osmatranje "Forward FN455" sa pripadajućom opremom i termovizijska kamera "Pulsar XQ38", čija je ukupna vrednost, na osnovu pronađenih računa, procenjena na oko 4.000 evra.

Nakon otkrivanja pomenute neprijavljene robe, koja je uz to i na režimu dozvola, putnik je rekao da je lovac i da nije znao da je trebalo da je prijavi.

Protiv njega je pokrenut prekršajni postupak pred nadležnim sudom do kada će sporna roba biti zadržana.

Domaći državljani su inače u obavezi da prilikom ulaska u našu zemlju prijave svu robu kupljenu u inostranstvu, čija vrednost premašuje 100 evra, a kada je reč o opremi i delovima lovačkog, sportskog ili vojnog naoružanja, neophodno je da se uz robu prilože i dozvole nadležnih ministarstava.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 122 idi na stranu