Žigosali posečena drva: Uhapšeni zbog zloupotrebe službenog položaja

U Prijepolju uhapšene dve osobe, koje su zloupotrebile službeni položaj, i pomogle osumnjičenom da izbegne prijavu za krivično delo šumske krađe.

Izvor: Beta
Podeli
Ilustracija, foto: Shutterstock/ Jolanta Mosakovska
Ilustracija, foto: Shutterstock/ Jolanta Mosakovska

Osumnjičeni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Policija je uhapsila dve osobe iz Šumskog gazdinstva Prijepolje, zbog sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba službenog položaja, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP).

Sumnja se da je Z.B. (47) žigosao posečeno drvo koje je prevezeno na stovarište Javnog preduzeća "Srbijašume" radi inspekcijskog nadzora, "pre dolaska nadležnog republičkog inspektora za šumarstvo i lovstvo".

MUP je u saopštenju naveo da se sumnja da je on znao da je drvo prevozila osoba za koju je utvrđeno da je to uradila bez žiga i prateće dokumentacije zbog čega su i odvezena na stovarište radi inspekcijskog nadzora.

Navedeno je i da se S.R. (58) sumnjiči da je iz službenih evidencija priložio republičkom inspektoru otpremnicu koja se odnosi na raniji promet i time neistinito prikazao da je jedna osoba prevozila drvo bukve kupcu. Dodaje se da je te podatke republički inspektor za šumarstvo i lovstvo uneo u Zapisnik o inspekcijskom nadzoru.

"Na ovaj način su osumnjičeni omogućili istoj osobi da bukova drva, koja nisu obeležena šumskim žigom, prilikom inspekcijskog nadzora prikaže kao uredno žigosana i tako izbegne krivičnu prijavu za krivično delo šumske krađe", naveo je MUP.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 184 idi na stranu