Palma: Kada me kritikuje ova opozicija, to znači da dobro radim VIDEO

Predsednik JS Dragan Markovic Palma rekao je da kada ga kritikuje opozicija okupljena oko Đilasa - znači da dobro radi. Poziva, zato, da ga još više kritiikuju.

Izvor: B92
Podeli
Printskrin: Youtube/ Kopernikus RTV Jagodina
Printskrin: Youtube/ Kopernikus RTV Jagodina

"Kada me kritikuje opozicija u Srbiji okupljena oko Dragana Đilasa to znači da ja dobro radim i ja ih pozivam da me što više kritikuju, a ja ću da pojačam svoje aktivnosti na dobrobit građana. I ja sam ponosan kada me takvi kao što je Dragan Đilas napadaju. Kada me napadnu ti lopovi, siledžije, ludaci i kriminalci ja imam još veću popularnost medju građanima. Što ne kazu Dragan Đilas i ti njegovi "malo je Palma odveo u Egipat, samo 144 čoveka, ja iz opozicije bi odveo 500 ljudi". Tako da se takmičimo, a ne lažima", izjavio je predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma u intervjuu za TV Kopernikus u Hurgadi, a na pitanje voditelja da li je video kako ga napada opozicija kako troši budžetska sredstva za putovanje lekara.

Palma je istakao da je ceo put finansiran sredstvima anonimnog donatora, a da su cene smeštaja najpovoljnije zbog njegovih veza u Hurgadi.

"Ali ti iz te Đilasove opozicije ne zaslužuju da ove moje reči iz Hurgade putuju i da oni to slušaju. Ceo trošak kompletnog putovanja i boravka u Hurgadi 144- člane delegacije u kojoj je 125 zdravstvenih radnika iz kovid zona iz 18 zdravstvenih ustanova platio je donator koji je želeo da ostane diskretan. Mi smo dobili ovde u Hurgadi najpovoljnije cene zato što je vlasnik lanca hotela Titanik moj prijatelj i zato što sam ja pre dve godine u Hurgadi proglašen za najpopularnijeg stranca i zato sam dobio Oskar popularnosti. Kada dođe državni revizor u Skupštinu grada Jagodine on vidi tu stavku donacija i takođe vidi da li su te pare namenski potrošene" kaže Marković.

Palma je istakao da "lekari nemaju cenu".

"Kada su u pitanju lekari, medicinske sestre i tehničari oni nemaju cenu, ništa za njih ne možemo da kažemo da je skupo. Oni su u ovoj kovid eri najhumaniji i najugroženiji, jer su svakodnevno u kontaktu sa pacijentima obolelim od kovida i njihov posao je danas najteži u poslednjih 50 godina. Ja sam ponosan kada nekog usrećim, tako sam radio i kao dete i tako me otac vaspitao. Ja to ne radim zbog političkih poena. Od 2004. do 2021. godine 70.000 građana je putovalo negde u našoj organizaciji. I sve su donatori platili osim odlaska đaka sa teritorije grada Jagodine koji su završili 4. i 8. razred osnovne škole i onih koji su završili srednju školu na more, jer je to plaćano iz budžeta grada Jagodine. Sva ostala putovanja, uključujući i ovo platili su donatori. Samo ove godine smo sredstvima od donatora vodili 900 lekara i medicinskih sestara u Hurgadu u aprilu i sada i u Paraliju u junu mesecu. Vodili smo i 992 poljoprivrednika u Paraliju krajem avgusta početkom septembra. Neka opozicija pokrene neke svoje stare veze kada su bili na vlasti. Ali te su veze bile samo u korist njihovih džepova, a ne za građane. Razlika između mene i njih je što su oni sami putovali na egzotične destinacije kako bi tamo otvarali račune a ja vodim lekare, poljoprivrednike, studente... " istakao je Marković.

Za kraj, on je istakao da je ponosan na to što je pomogao zdravstvenim radnicima. "Naši zdravstveni radnici su iz Crvenih zona došli na Crveno more i opet se vraćaju da spasavaju živote i ponosan sam što sam im bar malo pomogao da se opuste nakon 18 meseci žestoke borbe protiv korone, a to ih nažalost čeka i kada se vrate" poručio je Palma.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 105 idi na stranu