Poslanici zabrinuti: Ko štiti ugrožena prava porodice Vučić?

Poslanik SNS Nebojša Bakarec danas je u Skupštini ukazao na napade na predsednika Srbije Aleksandra Vučića i njegovu porodicu.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 28.10.2021.

12:04

Poslanici zabrinuti: Ko štiti ugrožena prava porodice Vučić?
EPA/KOCA SULEJMANOVIC

Bakarec je upitao ko štiti ugrožena prava porodice Vučić.

"Jedina njihova krivica je što postoje i što nisu po volji đilasovskim medijima i opoziciji", rekao je Bakarec u Skupštini Srbije.

Bakarec je istakao da su napadi i klevete toliko upadljivije, s obzirom na to da je, kako kaže, predsednik “čist kao suza”, a Srbija vidno ekonomski napreduje, vodi miroljubivu spoljnu i unutrašnju politiku, a napetost u društvu je "smanjena na najmanju moguću meru".

"Da li Aleksandar, Danilo i Andrej imaju pravo na zaštitu od diskriminacije, da li Vučićeva majka ima ljudska prava?", pitao je Bakarec.

Šef poslaničke grupe Socijalističke partije Srbije Đorđe Milićević pitao je danas Vladu Srbije da li se planiraju diplomatske ili druge aktivnosti kako bi se reafirmisalo poštovanje međunarodnih dokumenata, pre svega rezolucije 1244 SB UN i Briselskog sporazuma.

Milićević je u Skupštini Srbije čestitao Vladi Srbije godinu dana rada, navodeći da je reč o reformskoj vladi kontinuiteta koja je, kaže, pokazala da sistem može da funkcioniše i kada je najteže.

Milićević je ukazao na napade na Srbiju, pre svega od strane Prištine, podsetivši da je predsednica tzv. Kosova Vjosa Osmani rekla da je Srbija “kancer Evrope” i da Prištini ne pada na pamet da menja svoj Ustav kako bi se osnovala Zajednica srpskih opština.

Takođe, ukazao je i da albanska, hrvatska i bošnjačka zajednica u Njujorku organizuje protest protiv Srbije.

"Nedopustivo je da prećutimo i novu provokaciju vlasti u Vukovaru koja srpskoj manjini ne dozvoljava upotrebu ćirilice, dok Dinamo iz Zagreba pušta pesmu 'Hrvatska mati, Srbe ćemo klati'. Sve je to nedopustivo”, rekao je Milićević.

On je istakao da je Srbija za dijalog, a da drugi nisu i da što je Srbija jača, to su napadi brutalniji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

21 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: