"Uličarski žargon" Vjose Osmani

Priština -- Bivši premijer i bivši predsednik DSK Isa Mustafa rekao je da su optužbe Vjose Osmani na njegov račun "za ulicu" i da nisu primerene funkciji koju obavlja.

Izvor: Kosovo online
Podeli
EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ
EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

Vjosa Osmani optužila Rusiju; "pokušaj da se uništi sve američko i evropsko"

Vjosa Osmani je, inače, iznela oštre optužbe na račun Mustafe zbog njegovih izjava u vezi sa sporazumom o Zajednici srpskih opština.

Povodom optužbi Vjose Osmani da su bivši premijer Mustafa i drugi akteri tog vremena koji su potpisali Sporazum o ZSO "ugrozili odnose sa međunarodnim prijateljima", Mustafa kaže da se "državni poslovi" ne rade na način kako ih Vjosa Osmani tumači.

Mustafa je naveo da se "sporazumom koji je svojevremeno potpisao priznaje Ustavni sud Kosova kao glavni arbitar za pitanje ZSO".

"Dokument koji sam potpisao 2015. godine i tadašnji premijer Srbije Vučić priznaje kao glavnog arbitra Ustavni sud Kosova za pitanja ZSO. Ova uloga nije priznata prvim sporazumom ratifikovanim u Skupštini", rekao je Mustafa.

Naveo je da su optužbe Vjose Osmani "ulična interpretacija", koja nije primerena "pojedincu koji je slučajno predsednik".

Mustafa je pozvao kosovsku predsednicu da testira da li bi Srbija ponovo potpisala dokument kojim se priznaje uloga Ustavnog suda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 83 idi na stranu