Oglasila se ambasada Srbije u Tirani: "Ne pomaže"

Tirana -- Reagujući na objavu šefice diplomatije Albanije Olte Džačke, ambasador Srbije u Tirani Slobodan Vukčević rekao je da uvek ima prostora za unapređenje saradnje.

Izvor: RTS
Podeli
Foto: EPA-EFE / MARKO DJOKOVIC
Foto: EPA-EFE / MARKO DJOKOVIC

Vukčević je dodao da je saradnja moguća sve dok se zasniva na poštovanju, upozorivši da mešanje u unutrašnje stvari drugih ne pomaže.

"Hvala vam, gospođo ministarko, što ste izrazili spremnost za jačanje veza - mi verujemo u prevazilaženje prošlosti kroz saradnju i poštovanje. Takođe verujemo da uvek postoji prostor za unapređenje saradnje, sve dok se zasniva na poštovanju – mešanje u unutrašnje stvari drugih ne pomaže, napisao je Slobodan Vukčević na Tviter profilu srpske ambasade u Albaniji. U objavi svom Tviter nalogu posle sastanka sa Vukčevićem, ministarska spoljnih poslova Olta Džačka poželela je dobodošlicu ambasadoru Srbije, dodavši da su dve zemlje ostvarile značajan napredak u "prevazilaženju teške međusobne prošlosti".

"Ima još posla na poboljšanju saradnje i bilateralnih veza. Prijateljski odnosi između Albanije i Srbije i međusobno priznanje Kosova i Srbije su ključni za izgradnju stabilne i prosperitetne budućnosti Zapadnog Balkana", navela je Džačka u svom tvitu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 183 idi na stranu