Oglasila se ambasada Srbije u Tirani: "Ne pomaže"

Reagujući na objavu šefice diplomatije Albanije Olte Džačke, ambasador Srbije u Tirani Slobodan Vukčević rekao je da uvek ima prostora za unapređenje saradnje.

Izvor: B92

Sreda, 27.10.2021.

18:13

Oglasila se ambasada Srbije u Tirani:
Foto: EPA-EFE / MARKO DJOKOVIC

Vukčević je dodao da je saradnja moguća sve dok se zasniva na poštovanju, upozorivši da mešanje u unutrašnje stvari drugih ne pomaže.

"Hvala vam, gospođo ministarko, što ste izrazili spremnost za jačanje veza - mi verujemo u prevazilaženje prošlosti kroz saradnju i poštovanje. Takođe verujemo da uvek postoji prostor za unapređenje saradnje, sve dok se zasniva na poštovanju – mešanje u unutrašnje stvari drugih ne pomaže, napisao je Slobodan Vukčević na Tviter profilu srpske ambasade u Albaniji. U objavi svom Tviter nalogu posle sastanka sa Vukčevićem, ministarska spoljnih poslova Olta Džačka poželela je dobodošlicu ambasadoru Srbije, dodavši da su dve zemlje ostvarile značajan napredak u "prevazilaženju teške međusobne prošlosti".

"Ima još posla na poboljšanju saradnje i bilateralnih veza. Prijateljski odnosi između Albanije i Srbije i međusobno priznanje Kosova i Srbije su ključni za izgradnju stabilne i prosperitetne budućnosti Zapadnog Balkana", navela je Džačka u svom tvitu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

23 h

Podeli: