Dodik: "Strašna uvreda. Lažu"

Reći za Republiku Srpsku da je aparthejd je strašna uvreda za nju i srpski narod, poručio je danas srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik.

Izvor: B92

Sreda, 27.10.2021.

13:07

Dodik:
Foto: EPA-EFE/STEPHANIE LECOCQ

On je istakao da je sada još više uveren da treba povući ranije prenete nadležnosti Srpske na BiH, te najavio da će NSRS o tome odlučivati narednog meseca.

"To je potpuna neistina i laž nemerljivih razmera. Ona može izaći iz usta onih koji su zaraženi mržnjom prema narodu i Republici Srpskoj", poručio je Dodik.

Dodik je to rekao uoči početka današnje posebne sednice NSRS, a povodom pisma koje su na više adresa u EU i SAD juče uputili predsednici Doma naroda i Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, Bakir Izetbegović i Denis Zvizdić.

Izetbegović i Zvizdić su, rekao je Dodik, iskoristili svoje pozicije i u to pismo su “uvrstili i hrvatski narod u Republici Srpskoj s kojim imaju korektnu saradnju, ali i bošnjački narod koji na prostoru Republike Srpske uživa pune slobode”.

Upitao je kako je moguće posle ovoga razgovarati sa Izetbegovićem.

"To je strašna uvreda Republike Srpske i srpskog naroda i to nas udaljava, gospodine Izetbegoviću, od bilo kakvog poverenja koje je potrebno za bilo kakvo rešavanje problema na prostoru BiH. Još više sam uveren da treba provesti do kraja povlačenje saglasnosti za formiranje OSBiH, VSTV i indirektnih poreza”, rekao je Dodik.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: