"Nema mi života ako on izađe"

Goran Vučković, koji je pijan i drogiran pretukao suprugu Nikoliju a onda je u besvesnom stanju ostavio pored kontejnera, mogao bi na slobodu za dva dana.

Izvor: Prva

Sreda, 27.10.2021.

14:45

Printskrin: TV Prva

Nikolija, koja se još uvek oporavlja od povreda, je zabrinuta za svoju bezbednost,i kaže "da njoj nema života ako on izađe."

Njena advokatica Irena Ilić za TV "Prva" kaže da se njena klijentkinja fizički oporavlja ali da se što se tiče psihe, ona još uvek loše.

"Ona je u okruženju svoje primarne porodice, što smatram da je najbitnije. To može da utiče na njen oporavak, kako na njeno fizičko tako i na psihičko stanje." istakla je Irena Ilić.

Ilić je rekla da je majka optuženo uvek bila na strani pretučene Nikolije i da u toj porodici nije dolazilo prvi put do nasilja ali da je prvi put to rešeno na miran način.

Ona je tad bila trudna što je navelo Nikoliju da se vrati suprugu i nastavi sa njim da živi.

Goranu je posle napada na suprugu izrečen pritvor od dva meseca, zbog krivičnog dela "nasilje u porodici".

Ishod tog postupka se još uvek ne zna, saslušanje svedoka je zakazano za sutra ali se javnost pita može li se desiti da osumnjičeni izađe na slobodu.

"Da li će mu biti produžen pritvor i u kom vremenskom periodu zavisi od nadležnih organa - rekla je advokatica Ilić.

Ona je rekla da je na nadležnom tužilaštvu da predloži produžetak pritvora a na sudu je da donese konačnu odluku.

"Što se tiče perspektive zakona, on bi mogao biti pušten" objašnjava Ilić ali dodaje "da ona smatra da u navedenom slučaju postoje razlozi da se produži pritvor osumnjičenom Goranu" kako zbog uznemirenosti javnosti tako i zbog opasnosti da bi on ponovo moga da napadne oštećenu Nikoliju.

Na pitanje voditeljke da li je osumnjičeni ranije kršio zabrane mere prilaza ona odgovara da su njemu izricane mere zabrana prilaska Nikoliji ali da nije sigurna da li je on kršio te zabrane.

Ona kaže i da je Nikolija ispričala da je dva puta bila napadnuta od strane Gorana.

Na pitanje na koliko bi nasilnik mogao da bude osuđen, ona kaže da se po zvaničnom zakonu izriče minimalna kazna od tri meseca ali da je to apsolutni minimum dok je maksimalna kazna za počinioca petnaest godina ukoliko dođe do smrti člana porodice koji trpi nasilje.

Za kraj, ona nije sigurna koliko će čitav proces trajati ali je istakla da se ne sme vršiti pritisak na sudiju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

20 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: