Udesi, kovid i hronični pacijenti

U Beogradu su se tokom protekle noći dogodile dve manje saobraćajne nezgode u kojima nije bilo teže povređenih.

Izvor: B92

Sreda, 27.10.2021.

07:42

Udesi, kovid i hronični pacijenti
Ilustracija: depositphotos/logoboom/

Kako su rekli iz Hitne pomoći, najviše posla za medicinske ekipe bilo je sa kovid i hroničnim pacijentima.

U utorak uveče 20.33 sata muškarac (38) motociklista lakše je povređen u Ulici vojvode Stepe kod broj 382 i zbrinut je na licu mesta, a u drugoj nezgodi nije bilo povređenih osoba.

Ukupno 22 dežurne ekipe do jutros u šest sati imale su 143 intervencija, od toga 11 na javnom mestu, a obavile su oko 50 interkliničkih prevoza kovid pacijenata, dok je sa kućne adrese do bolnica bilo 20 transporta.

Za pomoć su se noćas najviše javljali, pored obolelih od kovida, i hronični pacijenti, koji su žalili na različite simptome, najviše hipertenzičari i psihijatrijski bolesnici, a povećan je bio i broj poziva astmatičara i kardiovaskularnih pacijenata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: