Kon: "Ono što bih rekao, ne bi bilo za televiziju. Bolje da ćutim" VIDEO

Član Kriznog štaba dr Predrag Kon izjavio je za TV Prva da nije uplašen, ali je istakao da je zabrinut.

Izvor: B92

Sreda, 27.10.2021.

08:20

Kon:
Foto: TV Prva

On je govorio o incidentu u kom su mu pred stanom skandirali da je ustaša i upoređivali sa nacističkim lekarom Jozefom Mengeleom.

"Nije prijatno to doživljavati uz porodicu... Imao sam ranije ta dovikivanja... Patriota sam, spreman sam da se i za zemlju i žrtvujem. Nisam očekivao da će nekome da padne na pamet da će uradi ovaj performans. Spreman sam ozbiljno da se žrtvujem, da radim za Srbiju i dajem maksimum za Srbiju", naveo je Kon.

"Nešto što je potpuno suprotno sa celim mojim bićem, uvreda je bila žestoka.... Kada čovek ovo sagleda, ne zna šta da kaže", dodao je epidemiolog.

Kon se osvrnuo na kovid propusnice i rekao da su one dovedene radi zaštite zdravlja i naveo da je to privremena mera.

"Oni (demonstranti) brane virus time što sprečavaju vakcinaciju. Daju mu prostora... Oni se bore da se širi virus, ne verujem da to rade svesno. Potpuno zaboravljamo u kakvoj situaciji se nalazimo i ponašamo se kao da se ništa ne dešava. Kovid propusnice su tu da se uspori virus, vakcinacija je jedini način da se ovo spreči", naveo je član Kriznog štaba.

On je naveo da oni koji su podrivali poverenje Krizni štab, pomagali su antivakserima.

Govoreći o tome da antivakseri stavljaju žutu traku i poistovećuju se sa jevrejskim žrtvama, on je kazao: "Ono što bih rekao, ne bi bilo za televiziju. Ko to uradi, taj za mene ne postoji kao čovek. Zamislite tako nešto. To je potpuno neprihvatljivo. Bolje da ćutim".

"Moraju da se smire strasti. Ovi što to rade teraju na podele. Moramo da budemo mirni, ja moram da potisnem negativne emocije i nastavim da radim. Izlaz iz ove situacije bez vakcinacije nema. Cirkulacija virusa može da se predvidi unapred dve nedelje, više od toga ne može. Zamislite da ceo svet može da se vakciniše... Imali smo priliku da imamo oazu, nismo iskoristili i sada moramo da se borimo. Idemo dalje", naveo je Kon.

Darko Obradović ispred Instituta za nacionalnu i međunarodnu bezbednost, ističe da može da se vidi proces radikalizacije u praksi.

"Kada vidite o rulji koja se uputila ka adresi Kona, vođena iracionalnim razlozima, tu se radi o pritisku gomile na pojedinca... Ona nisu otišli kod Vučića, već kod Kona, jer su računali da neće biti policije. Ti stavovi se uvoze spolja", naveo je Obradović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: