Rusija upozorila Nemačku: "Ne testirajte pouzdanost naše vojske"

Rusija se nada da u Nemačkoj ima razumnih lidera koji mogu da odvrate Anegrat Kramp-Karenbauer da testira pouzdanost Oružane snage Rusije.

Izvor: Sputnjik

Ponedeljak, 25.10.2021.

20:49

Rusija upozorila Nemačku:
Foto: EPA/YURI KOCHETKOV

"Ministarka odbrane Nemačke Anegrat Kramp-Karenbauer pokazala je, uoči sastanka NATO-a (održanom 21-22. oktobra u Briselu), nezainteresovanost za ozbiljan dijalog sa Moskvom oko deeskalacije situacije.

Ona je istakla da NATO treba da pokaže spremnost da iskoristi svoju vojsku protiv Rusije. Nadamo se da će se u Nemačkoj naći razumni rukovodioci koji mogu da odvrate svoju ministarku odbrane od nepromišljene želje da testira pouzdanost naših oružanih snaga", navodi se u komentaru Zaharove.

Ona je dodala da je sednica Saveta NATO-a još jednom pokazala da je ogromna mašinerija NATO-a i nakon 70 godina isključivo usmerena na obuzdavanje Rusije.

"Alijansa, koja je neuspešno završila svoju epohu "velikih operacija" ponovo, kao i za vreme hladnog rata, jače svoj potencijal za suprotstavljanje "protivniku sa Istoka".

U tu svrhu, ministri NATO-a utvrdili su strateški plan za realizaciju Koncepcije odbrane i obuzdavanja u Evroatlantiku i odlučili da aktuelizuju planove odbrane alijanse na "istočnom obodu".

Oni nameravaju da povećaju patroliranje vazdušnim prostorom iznad Baltika, u vodama Crnog mora i povećaju mobilnost oružanih snaga", konstatovala je ona.

Podsetimo, ranije je ministarka odbrane Nemačke Anegret Kramp Karenbauer izjavila da bi NATO trebao da pokaže Rusiji spremnost da upotrebi oružje u slučaju potrebe.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: