Izrael gađao ciljeve Hezbolaha u Siriji

Izraelski avioni izveli su danas udare na mete libanskog Hezbolaha u Siriji, saopštila je opoziciona Sirijska opservatorija za ljudska prava.

Izvor: Beta

Ponedeljak, 25.10.2021.

14:08

Izrael gađao ciljeve Hezbolaha u Siriji
Shutterstock/Por xnir Photography

Kako je navedeno, gađani su ciljevi u provinciji Kuneitra na sirijskom delu Golanske visoravni, preneli su izraelski mediji.

Raketne baterije su pogođene na domaku grada Al-Baat i sela Al-Krum.

U izveštajima iz Sirije se navodi da su napadnute lokacije koje koriste proiranske milicije i snage sirijskog režima, te da je pričinjena šteta, a žrtava nije bilo.

Izraelski mediji navode da je to, kako se čini, prvi udar koji se pripisuje Izraelu otkako su se izraelski premijer Naftali Benet i predsednik Rusije Vladimir Putin sastali u petak u Sočiju.

Izraelski zvaničnici su rekli da su se dvojica lidera saglasila da će se nastaviti politika iz vremena bivše vlade Izraela predvođene Benjaminom Netanjahuom i Rusija će prećutno pristajati na izraelsku politiku.

U nekim izveštajima je međutim navedeno da je ruska strana tražila da se odobre svi izraelski udari pre nego što budu izvedeni.

U udaru 14. oktobra na područje Palmire kraj grada Homsa poginuo je najmanje jedan sirijski vojnik, a trojica su ranjena, javili su sirijski državni mediji.

U jednom prethodnom napadu ispaljene su rakete na bazu T4, u kojoj Iran navodno ima skladišta oružja, uključujuči dronove.

Poginulo je najmanje dvoje ljudi, a šestoro je ranjeno u tom napadu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: