"Kosovo je srpsko. Kolonijalizovali su ga Albanci muslimani" VIDEO

Francuska analitičarka Marion Marešal objavila je na svom Tviter nalogu da je Kosovo istorijski srpska pravoslavna teritorija.

Izvor: B92

Ponedeljak, 25.10.2021.

08:34

Ilustracija, foto: EPA-EFE/ STRINGER

Marešal, koja vodi Institut društvenih, ekonomskih i političkih nauka u Lionu, tvrdi da su ga godinama kolonijalizovali Albanci muslimani.

Komentarišući veliki dolazak muslimana u Francusku, iz država koje su nekada bile okupirane i kojima je vladala upravo Francuska, Marešal je rekla da bi to moglo promeniti istoriju.

"Demografija je ta koja stvara istoriju, pogledajte samo Kosovo. Ovu pretežno srpsku pravoslavnu zemlju decenijama su kolonizovali muslimanski Albanci“, rekla je Marešal.

Njenu izjavu preneli su i pojedini albanski mediji u Prištini, uz kritiku da ona nema "istorijsku osnovu", jer, kako navodi Reporteri, "Srbi su pokušali da kolonizuju Kosovo 1990-ih godina, a Albanci nisu bili muslimani tokom godina pre otomanske okupacije".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: