Grafit podrške Ratku Mladiću na prostorijama Žena u crnom u centru Beograda FOTO

Nevladina organizacija Žene u crnom saopštila je da su nepoznate osobe na njihovim prostorijama u Beogradu ispisale poruke "Kurve u crnom" i "Ratko Mladić".

Izvor: Beta

Ponedeljak, 25.10.2021.

11:46

Default images

Navodeći da je u noći između petka i subote na ulaznim vratima njihovih prostorija u Jug Bogdanovoj ulici zalepljeno i više nalepnica sa sloganom "Samo sloga Srbina spasava", Žene u crnom su zatražile od nadležnih da otkriju odgovorne za "napad" i "adekvatno ih kazne".

Optužili su "režim Aleksandra Vučića" da koristi "fašističke grupe i pojedince kao batinu u svojim rukama kako bi se obračunao i obračunavao sa svim slobodnomislećim grupama i pojedincima, a pre svega sa onima koji u svom mišljenju i delovanju zahtevaju radikalni raskid sa zločinima iz prošlosti".

"Ovo nije ni prvi, a sigurno neće biti ni poslednji u nizu napada na Žene u crnom. Tokom 30 godina rada Žene u crnom su bile izložene kako verbalnim, tako i fizičkim napadima. Aktivistkinje Žena u crnom, kao i prostorije Žena u crnom su često bile meta fizičkih napada raznih fašističkih grupa i pojedinaca koji su se uvek okončavali nekažnjeno", stoji u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

18 h

Podeli: