Napad na zatvor u Nigeriji; pobeglo više desetina osuđenika

Naoružani napadači napali su kasno sinoć zatvor na jugozapadu Nigerije i tom prilikom su omogućili bekstvo više desetina zatvorenika.

Izvor: Tanjug

Subota, 23.10.2021.

12:13

Napad na zatvor u Nigeriji; pobeglo više desetina osuđenika
Shutterstock/Por Oludarekenny

Ovo je treći takav napad u ovoj najmnogoljudnijoj zemlji zapadne Afrike koji izaziva sve veću zabrinutost i sumnje u bezbednost zatvorskih ustanova u Nigeriji, prenosi AP.

Na sličan način je u proteklih godinu dana napadnuto nekoliko bezbednosnih objekata u Nigeriji, najviše policijskih stanica. Olanrevadžu Andžorin, portparol zatvora Ojo, u istoimenoj nigerijskoj državi, potvrdio je da su naoružani napadači kasno sinoć izveli napad na zatvorski objekat i da je započela istraga o tom incidentu koja će otkriti punu dimenziju štete.

"Ne mogu da utvrdim broj ljudi koji su pobegli ili su uhvaćeni, ali mogu da potvrdim da je ojačan bezbednosni obruč oko zatvora i u gradu", izjavi je danas portparol zatvora Ojo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: