"Ne menstruiraju žene otkako je Plenkovića"

Anita Pocrnić Radošević izjavila je na raspravi o smanjenju poreza na higijenske uloške da "ne menstruiraju žene otkako je HDZ-a i vlade Andreja Plenkovića"

Izvor: index.hr

Petak, 22.10.2021.

08:53

EPA-EFE/OLIVIER HOSLET / POOL

Zastupnica HDZ-a Anita Pocrnić Radošević rekla je i da je protiv predloga o smanjenju poreza na to "jer bi potom mogli tražiti i uloške s mirisom lavande i ruže".

"I da se snizi taj PDV, budući da je većina proizvoda iz uvoza, dogodiće vam se da umesto uložaka s mirisom lavande za mesec dana imamo s mirisom ruže, a ruža je skuplja za uzgoj, pa će i ti ulošci biti skuplji, a lavande više neće biti za kupiti", rekla je objašnjavajući za saborskom govornicom zašto je protiv Predloga dopune Zakona o porezu na dodanu vrednost, kojim bi se porezna stopa na ženske higijenske potrepštine smanjila s 25 na pet posto i smanjila porezna neravnopravnost u hrvatskom poreznom sistemu s obzirom na pol.

Nešto kasnije, takođe u svom obrazlaganju zašto je protiv, prozvala je određene zastupnice opozicije zašto one, kad su bile na vlasti, nisu tražile smanjenje ovog poreza.

Potom je počela da se smeje.

"Pa, ne menstruiraju žene otkako je HDZ na vlasti. Zašto vi to niste tražili kad ste bili ministarka i kad ste bili u vladi? Pa, ne znam zašto u ostalim vladama to niste radili. Pa, nije menstruacija nastala kad je Andrej Plenković došao na vlast. Pa, mislim stvarno, nemojte da moramo, još se i smejati", progovorila je kroz smeh obrazlažući da ne bi trebalo smanjiti porez na uloške i tampone svima jednako jer nemaju svi jednaku kupovnu moć.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

23 h

Podeli: