Uhapšena šestorica u Turskoj: "Rusija nas špijunura"

U Turskoj su uhapšena šestorica ruskih državljana, koji su osumnjičeni za špijunažu.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 21.10.2021.

11:30

Uhapšena šestorica u Turskoj:
Ilustracija, foto: Shutterstock

Smatra se da su osumnjičeni nabavljali oružje i planirali napade na čečenske disidente u Turskoj.

Turski sud poslao je u zatvor do suđenja šestoricu osumnjičenih, uključujući četvoricu Rusa, optuženih za špijunažu, nakon što su uhapšeni zbog sumnje da su pripremali oružane napade na čečenske disidente, saopštila je danas državna turska televizija TRT Haber.

Turska policija je prvi put privela osumnjičene 8. oktobra u operaciji usredsređenoj na Istanbul i Antaliju, imenujući ih kao četvoricu ruskih državljana, jednog Ukrajinca i jednog Uzbekistanca, prenosi agencija Rojters.

Sud u Istanbulu sada je doneo odluku o njihovom zadržavanju pod optužbom za "političku ili vojnu špijunažu", za koju je za osudu izrečena kazna od 15-20 godina zatvora, saopštio je TRT pozivajući se na državnu novinsku agenciju Anadoliju.

"Tvrdi se da su osumnjičeni pripremali oružane akcije protiv čečenskih disidenata u Turskoj i da su bili angažovani na nabavci oružja i planiranju ovih dela", saopštio je TRT.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: