Vetar čupao krovove i drveće; snažna oluja paralisala Zapadnu Evropu FOTO/VIDEO

Oko 250.000 francuskih domova ostalo je bez struje, a zbog jakih vetrova obustavljen je saobraćaj u delovima severne Francuske, Holandije i Belgije.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 21.10.2021.

11:15

Vetar čupao krovove i drveće; snažna oluja paralisala Zapadnu Evropu FOTO/VIDEO
Tanjug/Daniel Bockwoldt/dpa via AP

Vetar je nosio krovove, drveće i napravio ogromnu štetu, pa su vatrogasci imali pune ruke posla.

Lokalni mediji su saopštili da su četiri osobe povređene u holandskom gradu Barendrehtu, koji se nalazi južno od Roterdama, a jaki vetrovi čupali su krovove i drveće rano jutros, preneo je AP.

Oluja je prvo pogodila atlantsku obalu kod Velike Britanije u sredu posle podne, a onda se pomerila ka istoku tokom noći. Francuska meteorološka služba održala je mete-alarm u severozapadnom delu zemlje koji se graniči sa Belgijom i Luksemburgom.

Vetrovi koji su išli i do 175 kilometara na sat pogodili su normandijski grad Fekamp, prema podacima meteorološke službe. Železnički saobraćaj je prekinut u regionima Normandija i Šampanj-Arden, kao i u nekim delovima u Pariskom regionu.

Vatrogasci u belgijskom gradu Vesterhok, u blizini holandske granice, objavili su na Tviteru da su dobili više desetina poziva tokom noći, kako bi pomogli u otklanjanju štete usled vremenskih nepogoda. Nemačka nacionalna meteorološka služba upozorila je da će vetrovi dostizati brzine do 105 kilometara na sat na severu i severoistoku zemlje, a do 120 kilometara na sat u planinskim oblastima.

U Delmenhorstu na severozapadu Nemačke, na muškarca je pala grana u sredu uveče, prošao je sa lakšim povredama.

Tokom noći teretni voz naleteo je na deblo u Bad Godezbergu, u predgrađu Bona. Dva berlinska zoološka vrta su zatvorena na dan zbog jakih vetrova, a životinje su uvedene u zatvorene prostorije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: