Zakazana vežba; Sarajevo: "Nova provokacija"

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske sutra organizuje taktičku vežbu na području Jahorine i Mrkonjić Grada, potvrđeno je u MUP RS.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 21.10.2021.

17:58

Zakazana vežba; Sarajevo:
Shutterstock/marketa1982

Zbog održavanja vežbe već je reagovao predsedavajući Predsedništva BiH Željko Komšić, koji je o tome obavestio i zamenika američkog državnog sekretara i specijalnog izaslanika predsednika SAD za Zapadni Balkan Gabrijela Eskobara.

Vežba je najavljena za sutra u podne.

“U 12 sati u mestu Donji Barići, u krugu preduzeća Dragiša komerc kod Mrkonjić Grada policijski službenici Policijske uprave Mrkonjić Grad, Žandarmerije MUP RS i jedinica Žandarmerije Mrkonjić Grad, Doboj i Prijedor izvešće vežbu sprečavanja krijumčarenje migranata koji su tom prilikom pružili oružani otpor policiji“, saopšteno je iz MUP RS.

Navodi se i da će vežba biti održana na Jahorini, a učestvovaće policijski službenici PU Istočno Sarajevo, Specijalne antiterorističke jedinice, Žandarmerije MUP RS i Jedinice Žandarmerije Istočno Sarajevo.

Biće izvedena vežba sprečavanja upada terorističke grupe koja ima nameru da izvrši teroristički napad na Olimpijski centar Jahorina.

Kako je saopšteno iz kabineta Komšića, on je tu vežbu nazvao provokacijom.

“U vežbi učestvuju MUP i žandarmerija RS te je jasno kako je reč o još jednom provokativnom potezu sa ciljem proizvodnje konflikta”, navodi se, između ostalog u saopštenju o razgovoru Komšića sa Eskobarom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: