"Obuzdaj svog jarana"

Hrvatski predsednik Zoran Milanović iskoristio je obraćanje javnosti da ponovo kritikuje premijera Plenkovića, ali i ministra odbrane Banožića.

Izvor: B92

Četvrtak, 21.10.2021.

13:16

EPA-EFE/ Antonio Bat

Zoran Milanović je dao izjavu za javnost u Baćinu i tom prilikom je komentarisao penzionisanje brigadnog generala Elvisa Burčula, odluku koja mu se nije dopala i koju smatra "šikaniranjem vojske".

Milanović je komentarisao penzionisanje brigadnog generala Elvisa Burčula, o čemu je direktno odlučivao ministar Mario Banožić.

Milanović je još juče izjavio da je protiv te odluke te da je smatra atakom na funkcionisanje sistema Oružanih snaga Hrvatske.

Danas je Plenkoviću zapretio da će sve blokirati ako Banožić ne povuče svoju odluku o penzionisanju.

On se za to direktno optužio premijera Plenkovića, koga je nazvao "političkom mecenom" Banožića.

"Nemam ja sukob s ministrom odbrane. On ima svog političkog mecenu, a to je Plenković koji za sve zna od prvog minuta zadnjih nedelju dana i nisu ništa preduzeli", rekao je Milanović.

On je rekao da će zaštititi vojsku od kako je oceni "šikaniranja " i "iživljavanja".

"Ja ću vojsci garantovati da će biti zaštićeni od ovakvog šikaniranja. Ministar se prema zakonu može iživljavati. Svaki ministar može da vojniku prekine karijeru zato što ima tu moć. Ja uvek mogu više, ali neću to da radim. Taj čovek će biti vraćen u službu. O tome nećemo razgovarati s ministrom, nego njegovim mentorom", dodao je.

"Taj čovek će biti vraćen u službu", ponovio je hrvatski presednik.

On se potom grubo obratio Plenkoviću.

"Obuzdaj, meceno, svog jarana", dodao je Milanović.

"Ovdje se radi samo o Plenkoviću, ne Banožiću. Banožić je politički beskućnik", bio je bez dlake na jeziku hrvatski predsednik.

Plenković i Banožić nisu komentarisali ovakav nastup šefa države.

Hrvatski predsednik i premijer imaju od početka loše odnose i MIlanović koristi često obraćanje javnosti da prozove Plenkovića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: