"Vrhunac cinizma, EU da reaguje"

Beograd -- Najnovije izjave glavnog pregovarača Prištine Bisljimija da neće formirati ZSO, vrhunac su cinizma izjavio je direktor Kancelarije za KiM dr Petar Petković.

Izvor: Tanjug
Podeli
Printskrin: TV Prva
Printskrin: TV Prva

Novo "ne" iz Prištine

"Zbog toga molimo Evropsku uniju, kao posrednika u dijalogu i garanta sprovođenja sporazuma, da reaguje na ovakve opasne poruke Prištine o kršenju sporazuma i Zajednici srpskih opština", saopštio je Petković.

Ukazao je da je reč je o flagrantnom urušavanju svakog budućeg dijaloga i dogovora, a ucenjivačke i jednostrane izjave čiji je potpisnik Bisljimi ne pomažu ni normalizaciji odnosa, ni potrazi za kompromisnim rešenjem. Beograd je, sa svoje strane, naglašava Petković, u potpunosti pokazao konstruktivan pristup dijalogu i opredeljenost za poštovanje postignutih sporazuma, ali sa druge strane pregovaračkog stola na delu je potpuno odsustvo bilo kakve spremnosti za razgovore.

"A razgovora o Zajednici srpskih opština će biti i to već na sledećoj rundi dijaloga, kako je to jasno istakla i Evropska unija. Zato bi Prištini i Bisljimiju bilo mnogo svrsishodnije da se dobro pripreme za razgovore o fomiranju ZSO, umesto što upućuju pretnje", naveo je direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Petković ističe da nije Beograd kriv što Aljbin Kurti nije uspeo da osvoji većinu ni u jednoj opštini na Kosovu i Metohiji i svoje katastrofalne rezultate ne može sakriti napadima na srpski narod, zvanični Beograd i Srpsku listu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 105 idi na stranu