Jedan dečak "ukrao šou" papi FOTO/VIDEO

Jedan desetogodišnji dečak "ukrao je šou" u Vatikanu kada je prišao i seo pored papa Franje tokom njegove nedeljne audijencije.

Izvor: B92

Sreda, 20.10.2021.

14:15

Jedan dečak
EPA-EFE/FABIO FRUSTACI

Kao nagradu za upornost, dobio je belu kapicu, sličnu papinoj.

Dečak koji je, kako je papa kasnije primetio, mentalno zaostao, nosio je zaštitnu masku i trenerku, a papi je, na početku audijencije, prišao teturajući se. Bezbednosno osoblje nije pokušalo da ga zaustavi, a dečak se potom rukovao sa papom i poskakivao ispred njega.

Kada je već svima bilo jasno da dečak želi da ostane pored pape, šef protokola, monsinjor Leonardo Sapienca ustao je i ustupio dečaku stolicu s papine desne strane.
EPA-EFE/FABIO FRUSTACI
Dečak, koji je entuzijastično aplaudirao kada je seo pored pape, slobodno se šetkao po pozornici, dok je publika čitala sa papom njegov govor. U više navrata, dečak je pokazao ka papinoj beloj kapici, poznatoj pod nazivom zuketo.

Zvaničnici Vatikana shvatili su poruku i dali mu sličnu kapicu, što je izazvalo aplauz i smeh nekoliko hiljada prisutnih, pres.

Dobro raspoloženi papa, koji je sve vreme držao dečaka uz sebe, pohvalio je "spontanost i slobodu" koju imaju deca, dodaje AP.

"Zahvalan sam ovom dečaku na lekciji koju nam je održao. Neka mu Bog pomogne s njegovim ograničenjima, kako bude rastao, jer je ono što je uradio došlo iz srca", poručio je papa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: